30 november 2021

Welke wegwerphandschoenen voor welke situatie?

1 min read

Binnen veel beroepen is het gebruik van wegwerphandschoenen essentieel. Zo ben je al kapper veel bezig met chemische haarverf en wil je als slager zo hygiënisch mogelijk omgaan met je vlees. Ben je op zoek naar wegwerphandschoenen, dan zal je al snel merken dat er verschillende soorten te vinden zijn. Maar welke geschikt zijn voor jouw situatie is vaak moeilijk te zeggen. In dit artikel zullen we je daarom laten weten welke soorten er zijn en wanneer je ze dient te gebruiken!

Vinyl handschoenen

Als je niet met chemische stoffen gaat werken of licht werk doet kun je gebruik maken van vinyl handschoenen. Deze zijn namelijk dun en bieden dus de minste bescherming. Als je de handschoenen kort gebruikt zijn deze de beste keuze. Mocht je toch meer bescherming willen, dan kun je beter voor iets anders gaan.

Latex handschoenen

Zo kun je bijvoorbeeld beter voor latex handschoenen gaan als je meer bescherming wilt en handschoenen wilt die minder snel stuk gaan. Latex handschoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubber en zullen daardoor ook niet snel gaan irriteren, daarnaast is de pasvorm vaak erg goed, omdat de handschoenen erg flexibel zijn.

Nitril handschoenen

Tot slot zijn er nog nitril handschoenen. Deze handschoenen zijn vergelijkbaar met latex handschoenen, maar worden ze van een synthetische stof gemaakt. Mocht je dus allergisch zijn voor latex, dan kun je voor deze handschoenen kiezen. Hopelijk kun je op basis van deze informatie een betere keuze maken voor jouw wegwerphandschoenen!
Bron: disposablediscounter.nl