Wat moet je weten over de kaarten

Met Pokémon kaarten kopen moet je rekening houden met een aantal punten, zo bestaat een compleet deck uit 60 kaarten. Het is de bedoeling dat je de verschillende soorten kaarten combineert, we hebben het dan over de gewone Pokémon kaarten, de trainer kaarten en de energiekaarten. Weet je al wat de regels van een deck zijn en hoe stel je eigenlijk een deck samen? Naast het kopen van losse kaarten is het soms zelfs mogelijk om een complete kaarten deck te kopen, maar bij het kopen van losse kaarten stel je zelf je favoriete deck samen.

Waaruit bestaat een deck kaarten?

Een deck van Pokémon kaarten bestaat uit totaal 60 kaarten, Energy, trainer en Pokémon kaarten worden hierin gecombineerd. Behalve de energiekaarten, mogen de andere soort kaarten maximaal vier keer voorkomen in het spel. Hierbij wordt de naam van de kaart aangehouden, het kan voorkomen dat verschillende aanvallen vallen onder dezelfde naam kaarten. Nu moet je nog weten na Pokémon kaarten kopen hoe je een deck strategisch slim indeelt, om te beginnen is het verstandig het aantal kaarten te gebruiken zoals hier vermeld. 15 tot 19 energiekaarten, trainer kaarten 15 tot 19 stuks en de rest Pokémon kaarten. 

Wijze van combineren van de kaarten

pokemon kaarten kopen

Wil je een sterk deck samenstellen is het van groot belang dat je de verschillende soorten kaarten goed met elkaar combineert, bij welke aanval moet je welke kaarten gebruiken en welke kaarten versterken elkaar? Heb je alle Pokémon van je tegenstander uitgeschakeld, of wanneer je alle prijskaarten hebt dan heb je gewonnen van je tegenstander. Je snapt nu ook direct het belang van kaarten met een sterke aanval, onder de afbeeldingen op de kaarten zie je de sterkte staan. Het aantal hitpoints is ook belangrijk, hoe hoger dit aantal is hoe moeilijker het is om de Pokémon  uit te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *