Verschil in snijplotters

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, of wel van gehoord maar weet je niet precies wat een snijplotter is? Wil je verschillende materialen kunnen snijden, van papier tot hout dan moet je een snijplotter kopen. De dikte van het materiaal kan verschillend zijn, de ene plotter kan 2mm materiaal snijden de andere 3mm. Je kunt bijvoorbeeld leuke unieke vlaggetjes uitsnijden wanneer iemand jarig is, stickers, kaarten of andere dingen die  je leuk vindt. Verschillende materialen betekent wel dat je ook verschillende mesjes nodig hebt.

snijplotter kopen

Maak je eigen stickers

In plaats van steeds muurstickers te bestellen bij een webshop, kun je beter een snijplotter kopen en deze stickers zelf maken. Erg leuk om te doen en je hebt nog eer van je werk ook, uit vinyl kun je de leukste figuren maken. Wil je een sticker die uit meerdere kleuren moet bestaan, dan is het wel een nadeel dat je per kleur uit moet snijden. Voor letters is dit eenvoudig te doen, maar figuren met meerdere kleuren is een precies karwei. Voordeel is wel dat je kan doen wat je wilt om de sticker uniek te maken.

Kies de juiste plotter voor je werkzaamheden

Bij een snijplotter kopen zal het je opvallen dat je een zeer ruime keus hebt in modellen, die verschillende werkzaamheden kunnen doen. De wat oudere plotters hebben nog niet de moderne software die de nieuwere modellen hebben, sommige snijplotters zijn uitgerust met handige extra’s. Bijvoorbeeld de tijd hoelang het duurt voor je werkstuk klaar is, er zijn zelfs plotters die kunnen scannen. Maar het belangrijkste waar je achter moet komen is dat de plotter mooi snijdt, en fijn is om mee te werken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *