17 januari 2022

Met deze drie tips verbeter jij de designs van jou shirts

2 min read

Een shirt met je eigen design erop die anderen dragen is een droom van velen, maar niet de allermakkelijkste droom om te behalen. Je moet de kleding laten bedrukken bij bijvoorbeeld byAdelaar, je moet vele maten en vormen beschikbaar hebben en designs hebben die mensen willen dragen! Vandaag willen wij je verder helpen in je avontuur om jouw designs op de markt te krijgen. Hier zijn drie tips die je kunnen helpen je designs te verbeteren.

Gebruik de juiste kleuren

Kleur is ontzettend belangrijk. Het heeft een grote impact op onze psychologie en dus ook een grote impact op hoe jij je wilt positioneren naar je klanten toe. Denk dus goed na welke kleuren en kleurencombinaties je wil gebruiken. Sommige kleuren, zoals roze en paars gaan goed samen. Andere kleuren, zoals groen en rood, staan tegenover elkaar in de kleurencirkel en zijn dus minder gunstig bij elkaar. Tenzij dat natuurlijk de stijl is waar je voor gaat! Als laatste is het ook belangrijk dat je rekening houdt met hoe je de kleur print. Wanneer je een ontwerp maakt via bijvoorbeeld Illustrator en hem daarna uitprint, moet je erop letten dat je geen RGB gebruikt, maar Pantone. Dit is belangrijk, omdat kleuren op een scherm er heel anders uitzien dan wanneer ze geprint zijn.

Hou je doelgroep in het oog

Zoals hierboven al genoemd is de kleurencombinatie rood en groen niet de beste combo, maar dat kan het wel zijn. Zolang het maar past bij je doelgroep! Maak je bijvoorbeeld een reeks kersttruien, dan is rood en groen juist wel dé kleurencombinatie om te gebruiken. De doelgroep is dus heel belangrijk. Wat ook heel erg afhangt van je doelgroep is het materiaal dat je wil gebruiken. Maak je een kledinglijn voor sporters? Dan is een ademende stof een betere keuze dan bijvoorbeeld viscose.

Wees niet bang om te investeren

Je eigen kleding maken en laten bedrukken is niet gratis, en ook zeker niet goedkoop. Tenminste, je zou er niet het allergoedkoopste van moeten maken. Je moet bij zo’n onderneming niet op de centen gaan tellen. Als je voor het allergoedkoopste materiaal gaat en de allergoedkoopste leverancier, dan kunnen wij je wel vertellen dat klanten niet tevreden zullen zijn. Zet jezelf eens in hun schoenen; jij zou toch ook niet een shirt willen dragen gemaakt van goedkoop materiaal wat niet eens lekker zit? En wat betreft leveranciers betaal je daar ook voor kwaliteit. Kies dus leveranciers die een goede naam hebben en betrouwbaar zijn, niet leveranciers die de goedkoopste zijn en dus heel erg onvoorspelbaar kunnen zijn.

Hopelijk kunnen deze tips je helpen weer wat dichterbij je droom te komen. Het is geen makkelijke industrie om in door te breken, dus schroom niet om nog meer tips en tricks op te zoeken en te leren. Er is genoeg te vinden online en te leren in de praktijk. Veel succes ermee!