17 januari 2022

Een eigen kast op maat maken

2 min read

Ben je creatief en hou je ervan om lekker te klussen en te knutselen? Maak dan maar alvast wat tijd vrij want in dit artikel gaan we het hebben over het maken van kasten op maat. Door de kasten in jouw keuken, woonkamer of slaapkamer op maat te maken hou je meer ruimte over. Ook kan je de indeling helemaal zelf bepalen, dus laten we snel beginnen.

Voorbereiding

Als eerste gaan we kijken waar we een kast op maat willen maken. Is de slaapkamer toe aan een nieuwe kast? Of heb je altijd een tekort aan ruimte in je keuken? Probeer te bedenken in welke ruimte je een nieuwe kast het beste kan gebruiken. Zodra je een kast hebt gekozen, is het tijd om alles op te meten.

Het opmeten is erg belangrijk omdat je zelfgemaakte kast wel perfect moet passen. Als je nieuwe kast niet knap aansluit dan ga je je daar snel aan irriteren. Meet en reken dus goed alles uit, aanpaswerk neemt namelijk erg veel tijd in beslag.

Materialen kiezen en inkopen

Dit is hét moment om te kiezen of je alles zelf gaat maken of enkel het ontwerp. Bij elkekastopmaat.nl kan je namelijk eenvoudig een kast op maat laten bestellen, die helemaal volgens jouw wensen gemaakt wordt. Als je niet de juiste gereedschappen of vakkundigheid hebt dan is dit wellicht een betere optie.
Als je het zelf wilt gaan maken dan is de tweede stap het kiezen van materiaal. Ga je alles van hout maken, of combineer je metaal voor een industriële look? Allemaal keuzes die de look en feel van jouw keuken beïnvloeden. 

Bouwen maar

Als je alle materialen hebt dan is het tijd om daadwerkelijk de kasten te maken. Hou rekening met de afmetingen en gebruik goed gereedschap. Ook raden wij aan om enkel RVS schroeven te gebruiken, zodat je zeker weet dat je kast lang mee gaat. Als je bepaalde gereedschap niet hebt kan je aan vrienden, familie of buren vragen of je iets kan lenen. Gereedschap kopen voor een enkele klus is zonde van het geld.

Wees nooit te bang om zelf dingen te maken, ook al heb je het nog nooit gedaan. Een eigen kast is veel persoonlijker dan een gekochte, dus als het niet helemaal perfect is gelukt maakt dat de kast alleen maar mooier. Bedankt voor het lezen en succes met het bouwen van jouw kast op maat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *