17 januari 2022

3 redenen waarom puzzelen weer helemaal in is!

3 min read

Geef maar toe: sinds de coronacrisis heb je heel veel oude hobby’s opgepakt, waarvan je nooit meer had gedacht ze ooit nog te doen. Denk maar eens aan een ouderwetse legpuzzel. De verkoop van legpuzzels is het afgelopen jaar explosief gestegen en blijft alleen nog maar toenemen. Je bent dus echt niet de enige die al een puzzel webshop heeft bezocht gedurende het afgelopen jaar. Toch heeft de toenemende populariteit van legpuzzels niet alleen te maken met de coronacrisis. Ook voordat het virus uitbrak zagen we al een enorme toenemende vraag. Hoe komt dat toch? Wat maakt puzzels zo interessant? En waarom kunnen we er maar niet van afblijven als ze eenmaal in huis liggen? Hier zijn 3 redenen waarom puzzelen weer helemaal in is.  

  1. Voor alle leeftijden 


Verreweg het grootste voordeel van puzzelen is dat het een universeel goed is. Van Tokyo tot aan Amsterdam zitten we massaal aan de legpuzzels. Bovendien maakt leeftijd ook niets uit. Kinderen vanaf 1 jaar leren al de meest simpele puzzels maken en vanaf een jaar of 12 doet iedereen gewoon mee aan één grote disney puzzel 1000 stukjes. Het leuke is dan ook dat het gehele gezin mee kan doen. Jong en oud. Dit in tegenstelling tot veel andere leuke hobby’s die vaak voor slechts enkele gezinsleden geschikt zijn. Hier kan het gehele gezin van genieten en stiekem lukt het ook niet om er vanaf te blijven.

  1. Meer puzzelen door corona 


Natuurlijk heeft het coronavirus ook een belangrijke rol gespeeld bij de toenemende vraag naar legpuzzels. In enkele weken tijd zaten we plotseling massaal aan huis gebonden. Inmiddels duurt het al een jaar en is er nog steeds geen zicht op verbetering. In plaats van uitstapjes was het dus noodzakelijk om onszelf op een andere manier te vermaken. Jan van haasteren puzzels bij Legpuzzels is dan ook een prima idee. Hier ben je zeker wel enkele dagen zoet mee en het is stiekem ook nog eens heel verslavend. Bovendien kun je er ook nog een klein beetje een wedstrijdje van maken met de rest van het gezin. Ieder een eigen puzzel en kijken wie deze al eerste af heeft. Of spreek af wanneer de puzzel uiterlijk af is en probeer je aan die deadline te houden. Hierdoor wordt puzzelen nóg leuker. 

  1. Meer ontspannen 


Juist in tijden van meer stress is het heel belangrijk om een goede uitlaatklep te vinden. Helaas ervaren steeds meer mensen de stress van de alledaagse dag. We zijn allemaal veel drukker en hebben hierdoor ook meer zorgen. Ontspannen zit er dan ook vaak niet bij en als we hier éindelijk tijd voor hebben, dan weten we niet goed hoe dit moet. Met een wasgij puzzel zorg je er echter binnen mum van tijd voor dat je ontspant. Even nergens meer aan denken en gewoon lekker puzzelen. Het stimuleert de geest en helpt je tegelijkertijd om niet meer aan problemen of stressvolle gebeurtenissen te denken. Puzzelen kan dan ook dienen als een eenvoudige vorm van meditatie. Bovendien geeft het ook veel voldoening en een fijn gevoel wanneer je een puzzel hebt afgerond. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *